Foreign Articles

Äldre kvinna hittades död – nu inleder polisen förundersökning

Tre personer hittades döda efter snöovädret i Västernorrland på fredagen. Nu har polisen upprättat en anmälan om vållande till annans död.

Snöoväder har dragit in över Sundsvall.Snöoväder har dragit in över Sundsvall.
De stod där på isen, de elva älgarna. Strax började de röra på sig, kanske skrämda av en snöskoter. Ingela Fredholm såg dem först bege sig i riktning mot öppet vatten. Snart vände de dock åter om mot säkrare is.De stod där på isen, de elva älgarna. Strax började de röra på sig, kanske skrämda av en snöskoter. Ingela Fredholm såg dem först bege sig i riktning mot öppet vatten. Snart vände de dock åter om mot säkrare is.
Snöovädret drog in på torsdagen.Snöovädret drog in på torsdagen.

Tre personer i 75-årsåldern hittades döda i Västernorrland på fredagen efter förra veckans snöoväder. Två kvinnor och en man hittades utomhus i anslutning till sina hem i grannkommunerna Örnsköldsvik, Härnösand och Kramfors.

– Det här med avlidna äldre personer är ju något vi hanterar varje dag. Ibland hittas de inomhus och ibland utomhus, det som är ovanligt är att man hittar flera personer i samma län under samma morgon, sade Peder Jonsson vid polisen i Västernorrland till DN då.

Till en början misstänkte polisen inte något brott, men nu har polisen upprättat en anmälan om vållande till annans död i ett av fallen, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

Kvinnan ska ha åkt sjuktaxi hem på torsdagskvällen. Nu ska polisen bland annat undersöka om det finns omständigheter, så som oplogade vägar, som kan ha bidragit till att kvinnan inte fick skjuts hela vägen hem.

– Det finns ingen utpekad misstänkt just nu. Men det finns grund att tro att någon inte kan ha fullgjort sina plikter, säger förundersökningsledare Bo Nordqvist till Allehanda.

DN har sökt polisen i Västernorrland.

Let’s block ads! (Why?)

Nyheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *