Foreign Articles

Misstänkt mördare skrämde folk i skogen före mordet

Den 60-åriga kvinnan hittades död nära ett motionsspår.Den 60-åriga kvinnan hittades död nära ett motionsspår.

Den man som misstänks ha mördat en 60-årig kvinna i ett motionsspår i Ulricehamn i oktober förra året befann sig i skogen under flera timmar där han skrämde ett flertal personer innan mordet inträffade. Det säger biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson för Aftonbladet.

Det var den 24 oktober 2017 som en 60-årig kvinna hittades död vid Mulleberget i området Lassalyckan i Ulricehamn. Under slutet av året topsade polisen 1.300 män i sin jakt på mördaren – och till slut fick man en dna-träff.

Men träffen ledde till en man vars dna återfunnits på brottsplatsen. Men mannen hann ta sitt eget liv innan polisen kunde förhöra honom. Mannen var i 20-årsåldern och hittades död i sitt hem dagen efter det att han topsats.

Läs också: Dna-träff i Ulricehamnsmordet 

Nu berättar polisen om nya uppgifter kring 20-åringen. Ett tiotal personer som passerade skogsområdet den 24 oktober, samma dag som mordet ägde rum, har berättat hur en ung man skrämt dem och uppträtt hotfullt, skriver Aftonbladet.

Mannen ska ha befunnit sig i skogsområdet i flera timmar.

– Det har varit folk som promenerat och som känt obehag när de mötte den här personen och det har handlat om sättet som han uppträdde. Hur han dök upp, kom ut ur skogen, framför och bakom dem. Det har handlat om hans sätt att gå och att de inte tyckt att han passat in där, berättar biträdande spaningsledaren Göran Arvidsson för tidningen.

Varför mannen betedde sig på det sättet är en gåta. Men för polisen styrker mannens beteende teorin om att mordet på den 60-åriga kvinnan kanske inte var planerat och att överfallet skulle ha kunnat drabba någon av de andra som såg mannen samma dag.

Let’s block ads! (Why?)

Nyheter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *